Purjolökspizza med fetaost |
Huvudrätter (99) |
4 portioner • 25 g jäst • 2 dl vatten • 1 msk olja • ½ tsk salt • 5-6 dl vetemjöl • ½ dl tomatpuré • 1 msk olja • 1 tsk oregano • 1 tsk timjan • 2 purjolökar • 200 g fetaost • 2 dl riven ost |
|
Smula sönder jästen i en bunke. Ljumma vattnet till fingervärme, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Blanda tomatpurén med olja, oregano och timjan. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Koka purjostrimlorna i lättsaltat vatten 2 min. Häll dem i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Tärna fetaosten. Kavla ut degen på en lättsmord plåt 30x40 cm. Bred tomatblandningen över. Fördela purjostrimlor och fetaost över och strö på osten. Grädda pizzan i 250°C, 10-15 min. Servera med sallad. |
|
|