Penne Campania |
Huvudrätter (96) |
För 4 personer • 300 g penne (pasta) • 2 medelstora auberginer • olivolja • 3 vitlöksklyftor • 5 msk hackad bladpersilja • 2 små söndersmulade torkade chilifrukter • 2 burkar hela tomater • salt och nymalen svartpeppar • 1 tsk socker • färskriven parmesanost till serveringen |
|
Skiva auberginerna tunt. Salta och låt ligga på hushållspapper i ca 15 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja. Fräs vitlök, persilja och chili. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Torka av aubergineskivorna. Stek dem hastigt i olivolja. Blanda dem i såsen. Koka pastan och servera med såsen. |
|
Bjud riven parmesanost till. | |
|