Slambys vegetariska receptsamling

Penne Campania

Huvudrätter (96)
För 4 personer
• 300 g penne (pasta)
• 2 medelstora auberginer
• olivolja
• 3 vitlöksklyftor
• 5 msk hackad bladpersilja
• 2 små söndersmulade torkade chilifrukter
• 2 burkar hela tomater
• salt och nymalen svartpeppar
• 1 tsk socker
• färskriven parmesanost till serveringen
Skiva auberginerna tunt.
Salta och låt ligga på hushållspapper i ca 15 minuter.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja.
Fräs vitlök, persilja och chili.
Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 20 minuter.
Smaka av med salt, peppar och socker.

Torka av aubergineskivorna.
Stek dem hastigt i olivolja.
Blanda dem i såsen.
Koka pastan och servera med såsen.
Bjud riven parmesanost till.