Pastarullar med spenat och Ricotta |
Huvudrätter (95) |
För 10 personer som mellanrätt, annars 2 rullar/ person • 10 lasagneplattor • 500 g färsk spenat • 1 gul lök • 1 msk smör att steka i • 1 krm riven muskot • 250 g ricottaost (eller Philadelphiaost, ev. light) • salt och peppar Bechamelsås: • ½ msk smör • 1 msk mjöl • 2 dl mjölk Tomatsås: • 1 msk olivolja • 2 vitlöksklyftor • 1 burk passerade tomater • salt • peppar |
|
1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Förkoka lasagneplattorna så att de kan formas. 3. Blanchera spenaten, alltså koka upp vatten och sänk ner spenaten en kort stund så att den blir mjuk. Krama sedan ur vätskan. Grovhacka spenaten. 4. Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt spenaten, salt, peppar och lite riven muskot. Rör ner Ricottan 5. Såsen: Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3-5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av. 6. Gör lite tomatsås genom att hetta upp olivolja i en panna, pressa i vitlök och tillsätta passerade tomater, salt och peppar. Låt koka ihop i några minuter. 7. Stryk ut lite bechamel på varje platta, sedan lite tomatsås och till sist fyllningen. Rulla ihop och lägg tätt ihop i en ugnssäker form. Häll ev. över lite extra tomatsås, strö över parmesan och gratinera i ca 10 minuter. |
|
|