Pasta med fänkålssallad |
Huvudrätter (94) |
4 portioner • 4 portioner pasta • 8 medelstora tomater • 1-2 fänkål • 1 röd chili • 3 schalottenlökar • 2-3 vitlöksklyftor • 1-2 msk olja • 2 msk vinäger, gärna balsam • salt, peppar • hackad basilika |
![]() |
Koka 4 portioner pasta. Låt rinna av väl och svalna. Dela 8 medelstora tomater i halvor. Skölj och strimla 1-2 fänkål. Skölj, kärna ur och strimla i röd chili. Skala och hacka 3 schalottenlökar. Skala och skiva 2-3 vitlöksklyftor. Värm 1-2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fänkål, chili och löksorterna. Låt woka på medelvärme tills allt känns mjukt. Smaka av med 2 msk vinäger, gärna balsam-, salt, peppar och rikligt med hackad basilika. Servera salsan (se sås, fruktsalsa) med pastan eller blanda salsan med pastan. |
|
|