Slambys vegetariska receptsamling

Pasta med fänkålssallad

Huvudrätter (94)
4 portioner
• 4 portioner pasta
• 8 medelstora tomater
• 1-2 fänkål
• 1 röd chili
• 3 schalottenlökar
• 2-3 vitlöksklyftor
• 1-2 msk olja
• 2 msk vinäger, gärna balsam
• salt, peppar
• hackad basilika
Koka 4 portioner pasta.
Låt rinna av väl och svalna.
Dela 8 medelstora tomater i halvor.
Skölj och strimla 1-2 fänkål.
Skölj, kärna ur och strimla i röd chili.
Skala och hacka 3 schalottenlökar.
Skala och skiva 2-3 vitlöksklyftor.
Värm 1-2 msk olja i en wok eller stor stekpanna.
Lägg i fänkål, chili och löksorterna.
Låt woka på medelvärme tills allt känns mjukt.
Smaka av med 2 msk vinäger, gärna balsam-, salt, peppar och rikligt med hackad basilika.
Servera salsan (se sås, fruktsalsa) med pastan eller blanda salsan med pastan.