Slambys Lasagne |
Huvudrätter (92) |
10-12 personer • ½ kg färska champinjoner • 4 stora paprikor (grön, gul o röd) • 2 stora purjolökar • Olivolja • Salt och vitpeppar • Ev morötter, sötpotatisar, selleri eller fänkål • 3-400 g Gröna linser • 2 förpackningar tomatkross • 5-8 klyftor vitlök • 1 matsked het curry pasta • Lasagneplattor Bechamelsås (vit grundsås) • 2-3 liter röd mjölk • 75 gram Smör ca • Mjöl (fullkorn) • Salt, peppar, muskot |
|
Fräs hackade eller strimlade - färska CHAMPINJONER ½ kg ev mer… - PAPRIKOR 4 stora(grön, gul o röd) - 2 stora PURJOLÖKAR i olivolja, krydda med salt o svartpeppar. Ibland tar jag även morötter eller sötpotatisar eller selleri eller fänkål…men basen är det ovan nämnda…räcker med det!! Koka gröna linser mjuka. Ca. 3-400 gram. Salta lite Blanda i en STOR kastrull 2 förpackningar med TOMATKROSS, (tetraförp. gärna ngn kryddad..) de kokta LINSERNA och de frästa GRÖNSAKERNA. I med 5-8 klyftor krossad VITLÖK. Och det viktigaste……… 1 rågad matsked ev. mer……. med Sharwood’s HOT curry Paste… Och ev lite mer svartpepps o salt….Blanda o smaka av…..mummmmms Bechamelsås på 2 liter rödmjölk - kryddad med muskot, salt, svartpeppar o vitpeppar. Inte allt för tjock… Bygg lasagnen i en stor och djup långpanna. Brukar ta 3 lager plattor och avsluta med ”röran” överst med bechamelsåsen på toppen. Smörad plåt….tunt lager sås sedan plattor, röra, tunt lager sås, plattor, röra, lite sås och plattor och sedan ….mycket röra och sedan mycket sås överst…..Viktigt att spara mycket av såsen till det översta lagret ….ska vara helt täckt med sås. Nästan 200 grader i 45 min. Sedan 15 min med helst cheddarost eller annan lagrad ost på toppen ……….. Låt stå till sig en liten stund innan servering……lättare att skära upp i bitar då. |
|
Servera gärna rucolasallad till, mumsgott. | |
Ursprung: Tine |