Slambys vegetariska receptsamling

Kikärtsfärs med Rucolayoghurt

Huvudrätter (91)
Detta är så otroligt mycket godare än vad det låter. Rutorna är perfekt mat när man ska bjuda många; suveränt på en buffé och som picknickmat.
För 4-6 personer
• 2 burkar kikärter á 400 g
• 6 kokta potatisar, ca 600 g
• 2 vitlöksklyftor
• 1 chilifrukt
• 1 salladslök
• 1 knippe persilja
• sojamjöl
• smör till formen
• salt
• peppar
Yoghurtsås
• 1 äpple.
• 1 knippe rucola.
• 2 dl matlagningsyoghurt
• salt och peppar
1. Sätt på ugnen på 175°C.
2. Låt kikärterna rinna av. Finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Strimla salladslöken och hacka persiljan.
3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Smaksätt med salt och peppar.
4. Vill du ha mer »tugg« på färsen så spara lite hela kikärter och vänd ner efter mixning. Smörj en ugnssäker form med smör och tryck ut färsen i formen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
5. Ta ut formen och skär kakan i bitar. Servera kall eller varm.

Yoghurtsås
Skölj och grovriv eller strimla äpplet.
Skär rucolan i grova bitar.
Blanda detta med matlagningsyoghurt och smaksätt med salt och peppar.