Getost med honung, rosmarin och päron |
Smårätter (87) |
Välj en chèvre som är mild i smaken och som möter sötman i päronet på ett harmoniskt vis. Smakrik förrätt som även är god att servera med sallad och mild vinägrett. | |
15 Minuter 4 personer • 200 g chèvre • 4 msk honung • 1 msk färsk rosmarin • 2 päron • ½ citron Till servering • lantbröd eller knäckebröd |
|
Skär osten i fyra skivor. Häll honungen i en kastrull. Finhacka rosmarin och tillsätt i kastrullen. Värm honungen på medelvärme i ca 2 minuter. Kärna ur och skiva päronen i tunna skivor. Fördela ut på fyra tallrikar och droppa över saften av citronen. Toppa med getosten och ringla över den varma honungen. |
|
Servera med bröd eller sallad. | |
Ursprung: GP lördag 7 april 2012 |