Slambys vegetariska receptsamling

Getost med honung, rosmarin och päron

Smårätter (87)
Välj en chèvre som är mild i smaken och som möter sötman i päronet på ett harmoniskt vis. Smakrik förrätt som även är god att servera med sallad och mild vinägrett.
15 Minuter
4 personer

• 200 g chèvre
• 4 msk honung
• 1 msk färsk rosmarin
• 2 päron
• ½ citron
Till servering
• lantbröd eller knäckebröd
Skär osten i fyra skivor. Häll honungen i en kastrull. Finhacka rosmarin och tillsätt i kastrullen. Värm honungen på medelvärme i ca 2 minuter. Kärna ur och skiva päronen i tunna skivor. Fördela ut på fyra tallrikar och droppa över saften av citronen. Toppa med getosten och ringla över den varma honungen.
Servera med bröd eller sallad.
Ursprung: GP lördag 7 april 2012