Couscous med rostad bananschalottenlök och paprika |
Huvudrätter (85) |
4 portioner • 6 bananschalottenlökar • 1 röd paprika • 1 gul paprika • 1 grön paprika • 2 msk olivolja • 1 tsk gourmetsalt • 1 krm svartpeppar • 3 dl grönsaksbuljong • 3 dl couscous Sås: • 2 dl matlagningsyoghurt • 2 msk färsk hackad mynta • 1 tsk koriander • 1 tsk spiskummin • ½ tsk salt • ½ krm kajennpeppar |
|
Skala och skär bananschalottenlöken i halvor Skölj, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Lägg lök och paprika i en långpanna. Stänk över hälften av oljan. Strö över salt och peppar. Rosta lök och paprika mitt i ugnen i 250°C, ca 15 minuter Rör om ett par gånger under tiden. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 minuter under lock. Vänd ner grönsakerna och resterande olja i couscousen. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till couscousen. |
|
Sallad är gott till. | |
|