Slambys vegetariska receptsamling

Couscous med rostad bananschalottenlök och paprika

Huvudrätter (85)
4 portioner
• 6 bananschalottenlökar
• 1 röd paprika
• 1 gul paprika
• 1 grön paprika
• 2 msk olivolja
• 1 tsk gourmetsalt
• 1 krm svartpeppar
• 3 dl grönsaksbuljong
• 3 dl couscous
Sås:
• 2 dl matlagningsyoghurt
• 2 msk färsk hackad mynta
• 1 tsk koriander
• 1 tsk spiskummin
• ½ tsk salt
• ½ krm kajennpeppar
Skala och skär bananschalottenlöken i halvor
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i klyftor.
Lägg lök och paprika i en långpanna.
Stänk över hälften av oljan.
Strö över salt och peppar.
Rosta lök och paprika mitt i ugnen i 250°C, ca 15 minuter
Rör om ett par gånger under tiden.
Koka upp buljongen i en kastrull.
Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan.
Låt stå ca 5 minuter under lock.
Vänd ner grönsakerna och resterande olja i couscousen.
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till couscousen.
Sallad är gott till.