Afrikansk gryta |
Huvudrätter (82) |
4 portioner • 2 gula lökar • ½-1 röd chili • 1 msk olja • ½ msk gurkmeja • 1 tsk salt • 5 dl vatten • 4 dl kikärter, kokta (ca 2 dl okokta) • 2 bananer • 2 tomater • ½ dl rostade solroskärnor |
|
Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i oljan i en gryta. Tillsätt gurkmeja och salt och häll över vattnet. Låt puttra utan lock ca 5 min. Rör i kikärterna. Skala och skiva bananerna. Blanda bananskivorna i grytan och låt puttra ytterligare ca 5 min. Skölj och tärna tomaterna. Rör i grytan tillsammans med rostade solroskärnor. Servera grytan med couscous eller råris och en klick matlagningsyoghurt. |
|
|