Slambys vegetariska receptsamling

Afrikansk gryta

Huvudrätter (82)
4 portioner
• 2 gula lökar
• ½-1 röd chili
• 1 msk olja
• ½ msk gurkmeja
• 1 tsk salt
• 5 dl vatten
• 4 dl kikärter, kokta (ca 2 dl okokta)
• 2 bananer
• 2 tomater
• ½ dl rostade solroskärnor
Skala och finhacka löken.
Skölj, kärna ur och strimla chilin.
Fräs lök och chili i oljan i en gryta.
Tillsätt gurkmeja och salt och häll över vattnet.
Låt puttra utan lock ca 5 min.
Rör i kikärterna.
Skala och skiva bananerna.
Blanda bananskivorna i grytan och låt puttra ytterligare ca 5 min.
Skölj och tärna tomaterna.
Rör i grytan tillsammans med rostade solroskärnor.

Servera grytan med couscous eller råris och en klick matlagningsyoghurt.