Slambys vegetariska receptsamling

Varm getost med bakade paprikor

Smårätter (81)
4 personer
• 350- 400 g getost
• 1 liten baguette
• ½ dl honung
• 1 tsk torkad timjan (eller en kvist färsk)
• ½ msk rivna apelsinskal
• 1 röd paprika
• 1 gul paprika
• 1½ msk olivolja
• ½ msk balsamvinäger el. rödvinsvinäger
• ½ liten rödlök
• ½ knippe dill
• rucolasallad
1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela getosten i 4 bitar. Skär 4 skivor på sniskan av baguetten. Stek brödskivorna i lite olja eller smör. Portionera en bit getost på varje brödskiva. (Så här långt kan du förbereda.)
2. Dela paprikorna på hälften, ta ur kärnorna och lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form. Ringla lite olja över och salta. Baka dom högt uppe i ugnen (250 grader) tills de får färg ca 10 minuter. Tag skinnet av paprikorna. Det är lättare att göra det när de är varma.
3. Finhacka rödlöken och dillen. Skär paprikorna i mindre bitar, blanda med olivoljan, vinägern, dillen och rödlöken. Blanda till sist ner rucolan med paprikorna. Värm honungen och blanda ner apelsinskalet och timjanen.
4. Värm toasten med getosten högt uppe i ugnen (ca 250 grader) i ca 5-7 minuter. Getosten skall bli varm och gärna få lite färg. Servera med paprikasalladen och den smälta honungen.