Slambys vegetariska receptsamling

Ugnsbakad potatis med ostronskivling

Huvudrätter (78)
4 portioner
• 8-10 medelstora asterix-potatisar
• 1 msk olja
• 2 vitlöksklyftor
• 2 dl gräddfil
• 1-2 msk hackad körvel
• 2 msk hackad persilja
• 2 msk hackad gräslök
• salt & peppar
• 300 g ostronskivling
• 2 msk smör
• salt
• citronpeppar
• grönsallat
Borsta potatisen väl och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stick ett par hål i varje potatis. Olja dem lätt. Ställ in potatisarna i 200°C i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Pressa ner vitlöken i gräddfilen och blanda i örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Putsa svampen och skär den i små bitar. Lägg dem i en medelvarm panna utan smör och låt dem fräsa tills de är torra. Tillsätt smöret och bryn svampen 8-10 minuter. Krydda med salt och citronpeppar.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop så att de öppnar sig. Lägg en klick örtfil i varje potatis och servera med svampfräset och några sallatsblad.