Ugnsbakad potatis med ostronskivling |
Huvudrätter (78) |
4 portioner • 8-10 medelstora asterix-potatisar • 1 msk olja • 2 vitlöksklyftor • 2 dl gräddfil • 1-2 msk hackad körvel • 2 msk hackad persilja • 2 msk hackad gräslök • salt & peppar • 300 g ostronskivling • 2 msk smör • salt • citronpeppar • grönsallat |
|
Borsta potatisen väl och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stick ett par hål i varje potatis. Olja dem lätt. Ställ in potatisarna i 200°C i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Pressa ner vitlöken i gräddfilen och blanda i örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar. Putsa svampen och skär den i små bitar. Lägg dem i en medelvarm panna utan smör och låt dem fräsa tills de är torra. Tillsätt smöret och bryn svampen 8-10 minuter. Krydda med salt och citronpeppar. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop så att de öppnar sig. Lägg en klick örtfil i varje potatis och servera med svampfräset och några sallatsblad. |
|
|