Slambys vegetariska receptsamling

Tortillasnibbar

Smårätter (77)
Det tar lite tid att steka dem, men goda blir de. Var försiktig när du vänder dem i pannan så att inte fyllningen trillar ut. Kan förberedas och ljummas i ugnen vid serveringstillfället.
För 6 personer
• 4 tomater
• 1 rödlök
• 8 vetetortillas, ca 350 g
• 1 msk finhackad salvia (kan uteslutas)
• 200 g riven lagrad ost, ca 6 dl
1. Skiva tomaterna tunt. Skala och finhacka löken. Fördela på 4 av bröden.
2. Krydda med salvia och toppa med riven ost, lämna ca 1 cm runt om bröden eftersom osten flyter ut.
3. Lägg över de 4 andra tortillabröden och tryck till med handen.
4. Stek i torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt med hjälp av 2 stekspadar.
5. Skär varje bröd i 6 snibbar.