Tortillasnibbar |
Smårätter (77) |
Det tar lite tid att steka dem, men goda blir de. Var försiktig när du vänder dem i pannan så att inte fyllningen trillar ut. Kan förberedas och ljummas i ugnen vid serveringstillfället. | |
För 6 personer • 4 tomater • 1 rödlök • 8 vetetortillas, ca 350 g • 1 msk finhackad salvia (kan uteslutas) • 200 g riven lagrad ost, ca 6 dl |
|
1. Skiva tomaterna tunt. Skala och finhacka löken. Fördela på 4 av bröden. 2. Krydda med salvia och toppa med riven ost, lämna ca 1 cm runt om bröden eftersom osten flyter ut. 3. Lägg över de 4 andra tortillabröden och tryck till med handen. 4. Stek i torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt med hjälp av 2 stekspadar. 5. Skär varje bröd i 6 snibbar. |
|
|