Stekta gröna tomater |
Huvudrätter (75) |
Frasiga utanpå, mjälla och lätt syrliga inuti - det är riktigt gott! | |
För 2 personer • ca 300 g pasta • 2-4 gröna tomater • 1 dl vetemjöl • 1 tsk salt • 1 krm svartpeppar • 1 dl sojamjöl • 3 msk grädde • 1 dl ströbröd • 1 påse riven parmesan • ca 3 dl olja till fritering • 2 vitlöksklyftor • ev. kajennpeppar |
|
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop sojamjöl och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Förbered pastan. 3. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i sojamjölssmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. 4. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C (en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 minut). 5. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den får inte brännas, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken. 6. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget, vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. 7. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev. en nypa kajenn. Servera genast. |
|
|