Stekt svamp med vitlökFunghi alla toscana |
Smårätter (74) |
Från Toscana, Italien | |
4 portioner • 500 g färsk blandsvamp (t.ex. champinjoner, ostronskivling, kantareller) • saften av 1 citron • 3-4 klyftor vitlök • ¾ dl olivolja • 1 tsk smör eller margarin • 2 msk tomatpuré • salt, nymalen peppar • 1 kvist färsk mynta (kan bytas ut mot persilja) |
|
Tillagningstid: 45 minuter. En portion ger 540 kj/130 kcal 1. Rensa svampen väl, torka av den och skär den i mycket tunna skivor. Droppa över 1 msk citronsaft. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. 2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i svampen i omgångar och stek den hastigt, ta upp den och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°C. 3. Smält matfettet i pannan, rör ner vitlöken och låt den fräsa mjuk. Häll på resten av citronsaften. Rör ner tomatpurén, salta och peppra. Lägg nu i all svamp på en gång, blanda väl och smaka av. 4. Lägg upp svampen i en ugnssäker form och ställ in den 10 minuter i ugnen. Strö över mynta och servera rätten direkt. |
|
Vill man ha mera smak fräser man ½ knippa persilja tillsammans med vitlöken. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |