Rödbetsfräs i pitabröd |
Smårätter (68) |
4 stycken • 1 liten purjolök • 350 g rödbetor • 1 msk olja • 1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald • 1 dl vatten • ½-1 tsk salt • ½-1 krm cayennepeppar Sås: • 1 dl lätt crème fraiche • 1 tsk pressad lime • 1 msk finhackad koriander • 2 krm salt • 4 pitabröd Garnering: • korianderblad |
|
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla rödbetorna. Fräs purjo och rödbetor i oljan i en stekpanna. Tillsätt ingefära och häll på vattnet. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 8-10 min. Blanda samman ingredienserna till såsen. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning. Fyll dem med rödbetsfräset och toppa med såsen. Garnera med korianderblad. |
|
|