Slambys vegetariska receptsamling

Rödbetsfräs i pitabröd

Smårätter (68)
4 stycken
• 1 liten purjolök
• 350 g rödbetor
• 1 msk olja
• 1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
• 1 dl vatten
• ½-1 tsk salt
• ½-1 krm cayennepeppar
Sås:
• 1 dl lätt crème fraiche
• 1 tsk pressad lime
• 1 msk finhackad koriander
• 2 krm salt
• 4 pitabröd
Garnering:
• korianderblad
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla rödbetorna. Fräs purjo och rödbetor i oljan i en stekpanna. Tillsätt ingefära och häll på vattnet. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 8-10 min.
Blanda samman ingredienserna till såsen. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning. Fyll dem med rödbetsfräset och toppa med såsen. Garnera med korianderblad.