Risrullar med mango och avokado |
Smårätter (65) |
Rullarna kan friteras eller stekas. | |
Till ca 10 tapas: • 2 dl kokt jasminris (¾ dl okokt ris) • ½ dl rostade cashewnötter • ½ mango • 1 avokado • ½ röd chili (spansk peppar) • 2 kvistar färsk koriander • 1 lime, saften • ½ tsk salt • 4-6 ark filodeg 25x25 cm • ev 2-3 dl matolja till fritering Servering: • 1 dl soja • ½ dl matlagningsyoghurt |
|
1. Koka riset, lufta det med en gaffel, låt det svalna och blanda det med cashewnötter. 2. Skala och skär mango och avokado i stavar och blanda med hackad chili och koriander, limesaft och salt. 3. Lägg filoarken två och två och lägg ut först riset sedan fruktfyllningen. Rulla ihop till fasta rullar och klistra kanterna. 4. Hetta upp olja till 175° i en stekpanna och stek/fritera en rulle i taget till gyllene. Vänd ett par gånger om inte oljan täcker. 5. Skär varje rulle i 4 bitar och servera dem med soja och matlagningsyoghurt. |
|
|