Marinerad zucchiniZuccinhe marinate |
Smårätter (62) |
Från Kampavien, Italien | |
4 portioner • 500 g små zucchinier • olivolja till fritering • salt • nymalen peppar • ½ knippa färsk mynta • ½ knippa basilika • 3 klyftor vitlök • ½ knippa bladpersilja • 1 dl vinäger |
|
Tillagningstid: 20 minuter (+ 3-4 timmars marinering). En portion ger 580 kJ/140 kcal 1. Skölj och ansa zucchinin. Skär den i ½ cm tjocka skivor, salta och låt stå så att vätskan tränger ut. Torka av väl. 2. Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull. Lägg i zucchiniskivorna i omgångar och koka dem ljusbruna. Ta upp dem och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Bred ut skivorna på ett stort fat och smaksätt med salt och nymalen peppar. 3. Skär mynta och basilika i tunna strimlor, finhacka vitlök och persilja. Blanda kryddgrönt och vitlök och rör ner hälften i vinägern. Fördela den över zucchiniskivorna. Strö över resten av örtkryddorna, täck över och marinera 3-4 timmar i kylskåp. |
|
Servera zucchinin kyld men inte för kall - det bästa är att ta ut rätten ur kylskåpet ca 15 minuter före serveringen. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |