Marinerad paprika 1Antipasto di peperoni |
Smårätter (61) |
Från Piemonte, Italien | |
4-6 portioner • 4 stora paprikor (blanda gärna röd, grön och gul) • saften av 1 liten citron • 2 klyftor vitlök • salt • nymalen svartpeppar • 1 dl olivolja |
|
Tillagningstid: 20 minuter (+ ca l timmes avkylning & marinering). Vid 6 portioner ger varje portion 520 kJ/120 kcal 1. Skölj och dela paprikorna på längden, ta bort kärnor och hinnor. Placera paprikorna med den rundade sidan uppåt i mycket het ugn eller under grillen. Rosta tills det bildas blåsor i det tunna ytterskalet. Ta ut paprikorna, täck dem med en fuktig duk och låt dem svalna. Dra försiktigt bort det tunna skalet. 2. Spara ev. saften från de skalade paprikorna och blanda med citronsaften. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Rör ner i saften. 3. Skär paprikahalvorna i ca 3 cm breda strimlor. Lägg dem på ett fat, salta och grovmal pepparn över; droppa över jämnt med den förberedda lagen och med olivoljan. Täck över och låt dra ordentligt. |
|
Det går betydligt lättare att få bort skalet i mikron. Förbered paprikorna som ovan, lägg dem på en tallrik och ställ in dem 3 minuter på högsta effekt. Sedan går det lätt och enkelt att få av skalet. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |