Slambys vegetariska receptsamling

Grillade potatisbåtar

Tillbehör (54)
10 personer/buffé
• 8 bakpotatisar eller 8 stora fasta potatisar
• 1 dl olivolja
• 1-2 msk paprikapulver
• salt
1. Tvätta potatisen och koka den med skalet på i ca 20 minuter.
2. Häll av vattnet, torka av potatisen och låt den svalna.
3. Klyfta potatisen i lagom stora »båtar«.
4. Sätt ugnen på 250°C, grill.
5. Blanda paprikapulver och olja. Pensla potatisbåtarna och lägg dem i en långpanna med lite olja i om du tänker grilla dem i ugnen under grillelementet. De behöver 6-8 minuter för att få bra färg. Grillas de över en glödbädd räcker det med ca 5 minuter.
6. Sätt i grillspett eller tandpetare när de är klara och placera båtarna på ett generöst fat.