Slambys vegetariska receptsamling

Krämig spenatgryta 2

Huvudrätter (535)
4 portioner
• 4 port ris
• 3 dl gröna linser, torkade
• 225 g spenat, fryst hackad
• 1 st gul lök
• 2 st vitlöksklyftor
• 1 st chili
• 1 tsk kardemumma
• 1 tsk spiskummin
• 3 dl havregrädde
• 1 st grönsaksbuljongtärning
• 1 st lime, saften
• Olja att steka i
• Ev. lite soja till servering
Koka ris enligt hänvisningen på förpackningen.
Koka de gröna linserna i ca 20 min, eller tills mjuka, i rikligt med vatten i en separat kastrull. Ta fram och tina spenaten.
Under tiden: skala och hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme i lite olja. Tillsätt kardemumma och spiskummin. Löken ska mjukna men inte brännas vid.
Slå på havregrädde, smula ned buljong och lägg i spenaten.
Låt puttra tills spenaten löst upp sig. Tillsätt de färdigkokta gröna linserna och pressa i limen
Servera grytan med riset.
Ursprung: https://undertian.com/recept/kramig-spenatgryta/