Krämig spenatgryta 2 |
Huvudrätter (535) |
4 portioner • 4 port ris • 3 dl gröna linser, torkade • 225 g spenat, fryst hackad • 1 st gul lök • 2 st vitlöksklyftor • 1 st chili • 1 tsk kardemumma • 1 tsk spiskummin • 3 dl havregrädde • 1 st grönsaksbuljongtärning • 1 st lime, saften • Olja att steka i • Ev. lite soja till servering |
![]() |
Koka ris enligt hänvisningen på förpackningen. Koka de gröna linserna i ca 20 min, eller tills mjuka, i rikligt med vatten i en separat kastrull. Ta fram och tina spenaten. Under tiden: skala och hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme i lite olja. Tillsätt kardemumma och spiskummin. Löken ska mjukna men inte brännas vid. Slå på havregrädde, smula ned buljong och lägg i spenaten. Låt puttra tills spenaten löst upp sig. Tillsätt de färdigkokta gröna linserna och pressa i limen |
|
Servera grytan med riset. | |
Ursprung: https://undertian.com/recept/kramig-spenatgryta/ |