Slambys vegetariska receptsamling

Onepot med potatis, tomat och linser

Huvudrätter (534)
Onepots är alltså grytor som i princip lagar sig själva. Så smidigt! Är inte grönkål i säsong kan du byta ut den mot tex. fryst spenat eller broccoli.
4 portioner
• 1 gul lök
• 8 potatisar
• ½ röd chili
• 200 g vitkål
• 1 grönsaksbuljongtärrning
• 4 dl krossade tomater
• 6 dl vatten
• 3 dl röda linser, torkade
• 100 g grönkål
• 2 msk persilja, fryst hackad
• japansk soja & svartpeppar
• Olja att steka i
Skala och hacka löken. Dela potatisen i halvor eller kvartar beroende på storlek. Finhacka chilin och strimla vitkålen. Sätt en kastrull på medelhög värme och stek allt ovan i olja tills löken börjat mjukna (det ska inte brännas vid).
Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater och vatten och låt småkoka i 10-15 min under lock.
Skölj linserna och grovhacka grönkålen. Häll i linser, grönkål och persilja i grytan och låt puttra ytterligare 5-10 min tills att både potatis och linser är genomkokta. Se till att vätskan hela tiden täcker potatisen och linserna och tillsätt ev mer vatten vid behov. Smaka av med soja.
Servera som den är eller med ett gott bröd till.
Ursprung: https://undertian.com/recept/onepot-med-potatis-tomat-och-linser/