Onepot med potatis, tomat och linser |
Huvudrätter (534) |
Onepots är alltså grytor som i princip lagar sig själva. Så smidigt! Är inte grönkål i säsong kan du byta ut den mot tex. fryst spenat eller broccoli. | |
4 portioner • 1 gul lök • 8 potatisar • ½ röd chili • 200 g vitkål • 1 grönsaksbuljongtärrning • 4 dl krossade tomater • 6 dl vatten • 3 dl röda linser, torkade • 100 g grönkål • 2 msk persilja, fryst hackad • japansk soja & svartpeppar • Olja att steka i |
|
Skala och hacka löken. Dela potatisen i halvor eller kvartar beroende på storlek. Finhacka chilin och strimla vitkålen. Sätt en kastrull på medelhög värme och stek allt ovan i olja tills löken börjat mjukna (det ska inte brännas vid). Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater och vatten och låt småkoka i 10-15 min under lock. Skölj linserna och grovhacka grönkålen. Häll i linser, grönkål och persilja i grytan och låt puttra ytterligare 5-10 min tills att både potatis och linser är genomkokta. Se till att vätskan hela tiden täcker potatisen och linserna och tillsätt ev mer vatten vid behov. Smaka av med soja. |
|
Servera som den är eller med ett gott bröd till. | |
Ursprung: https://undertian.com/recept/onepot-med-potatis-tomat-och-linser/ |