Läcker grönkålssoppa |
Soppa (533) |
Det här är den bästa vegetariska rätt jag vet. Hemma brukar vi alltid äta den till jul. | |
4 portioner • ca 600 g färsk grönkål [2 stånd] • 1½ l vatten • 2 grönsaksbuljongtärningar • 2 msk smör, rumsvarmt • 3 msk vetemjöl • 1 dl mjölk (eller vispgrädde) • salt • peppar |
|
Skölj grönkålen väl. Repa av de krusiga kålbladen från stjälkarna. Grovhacka sedan kålbladen, det går fort och lätt med en bra kniv. Koka upp vatten med grönsaksbuljong och lägg i den hackade grönkålen. Koka under lock i 8–10 minuter. Knåda ihop smöret och vetemjölet till en liten boll och lägg i kastrullen. Låt bollen smälta under omröring. Koka soppan i ett par minuter utan lock. Häll i mjölk eller grädde och smaksätt med salt och peppar om det behövs. |
|
Ursprung: https://www.koket.se/lacker-gronkalssoppa |