Slambys vegetariska receptsamling

Läcker grönkålssoppa

Soppa (533)
Det här är den bästa vegetariska rätt jag vet. Hemma brukar vi alltid äta den till jul.
4 portioner
• ca 600 g färsk grönkål [2 stånd]
• 1½ l vatten
• 2 grönsaksbuljongtärningar
• 2 msk smör, rumsvarmt
• 3 msk vetemjöl
• 1 dl mjölk (eller vispgrädde)
• salt
• peppar
Skölj grönkålen väl. Repa av de krusiga kålbladen från stjälkarna. Grovhacka sedan kålbladen, det går fort och lätt med en bra kniv.
Koka upp vatten med grönsaksbuljong och lägg i den hackade grönkålen. Koka under lock i 8–10 minuter.
Knåda ihop smöret och vetemjölet till en liten boll och lägg i kastrullen. Låt bollen smälta under omröring.
Koka soppan i ett par minuter utan lock.
Häll i mjölk eller grädde och smaksätt med salt och peppar om det behövs.
Ursprung: https://www.koket.se/lacker-gronkalssoppa