Slambys vegetariska receptsamling

Zucchinisoppa med potatis och curry

Soppa (532)
En härligt krämig och mättande zucchinisoppa med potatis och smak av curry. Soppan gör du enkelt genom att steka lök, potatis och zucchini tillsammans med curry för att sedan koka grönsakerna en stund med buljong. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Servera den värmande soppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
4 portioner
• 1 gul lök
• 200 g potatis (mjölig sort)
• 1 zucchini (à 450 g)
• 2 msk smör
• 1½ msk curry
• 8 dl vatten
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 2 dl matlagningsgrädde
• salt
• svartpeppar
Skala och hacka löken. Skala potatisen. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
Fräs löken i smör tillsammans med curryn i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20–25 minuter.
Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera gärna med nybakat bröd, smör och ost.
Ursprung: Buffé nr 1, 2018