Blomkål- och svampbolognese |
Huvudrätter (530) |
Ge din pasta bolognese en makeover och laga en variant där riven blomkål och svamp utgör basen i en fyllig och mustig sås. En uppdaterad klassiker för hela familjen! | |
4 portioner • 3 vitlöksklyftor • ½ blomkål (½ blomkål motsvarar ca 350 g) • 250 g champinjoner • 3 msk olja • 2 tsk chilipulver • 2 msk tomatpuré • 380 g krossade tomater • 1 grönsaksbuljongtärning • 1 msk dijonsenap • 2 dl vatten • salt • svartpeppar • 400 g pasta (gärna rigatoni) • 1 - 2 dl pastavatten Till servering • 1 dl finhackad persilja • riven parmesan (gör laktovegetarisk välj ost utan löpe) |
|
Skala och hacka vitlöken. Riv blomkål och champinjoner grovt. Stek vitlök, blomkål och champinjoner i oljan i en stor stekpanna eller gryta tills det får lite färg. Tillsätt chilipulver, tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter. Rör ner krossade tomater, smulad buljongtärning, dijonsenap och vatten, låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1–2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda pastan med såsen och lite av pastavattnet. |
|
Till servering: Toppa med persilja och parmesan. | |
Ursprung: Buffé nr 10, 2023 |