Körvel- och potatissoppa |
Soppa (523) |
Lättlagad och mumsig soppa med goda ingredienser som potatis, purjolök, körvel och crème fraiche. Denna redda körvel- och potatissoppa serveras med bröd och ost. | |
4 portioner • 5 potatisar • 2 msk olja • medelstor purjolök • 12 dl buljong (tärning + vatten) • 1 tsk salt • 1 krm peppar • kruka körvel • 1 dl crème fraiche |
|
Skala potatisen och skär i bitar. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i potatisen och fräs den glansig. Skölj och strimla purjo och låt den fräsa med. Häll på buljong. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka i ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare till fin puré. Häll tillbaka i grytan om matberedare används. Hacka körvel och rör ner. Runda av med crème fraiche som vispas i. |
|
Servera med bröd och ost. | |
Ursprung: Buffé nr 9, 2000 |