Slambys vegetariska receptsamling

Körvel- och potatissoppa

Soppa (523)
Lättlagad och mumsig soppa med goda ingredienser som potatis, purjolök, körvel och crème fraiche. Denna redda körvel- och potatissoppa serveras med bröd och ost.
4 portioner
• 5 potatisar
• 2 msk olja
• medelstor purjolök
• 12 dl buljong (tärning + vatten)
• 1 tsk salt
• 1 krm peppar
• kruka körvel
• 1 dl crème fraiche
Skala potatisen och skär i bitar. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i potatisen och fräs den glansig.
Skölj och strimla purjo och låt den fräsa med. Häll på buljong. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka i ca 15 minuter.
Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare till fin puré. Häll tillbaka i grytan om matberedare används. Hacka körvel och rör ner. Runda av med crème fraiche som vispas i.
Servera med bröd och ost.
Ursprung: Buffé nr 9, 2000