Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål |
Huvudrätter (519) |
Här kommer en krämig havreotto med bakade tomater, tryffel och citronslungad fänkål. ”Svenskt havreris är perfekt när vi vill ha både krämighet men fortfarande ett gott tugg i mitten”. | |
4 portioner • 1 vitlöksklyfta • 1 gul lök • 3 dl havreris • 5 dl vatten • 1 msk lantbuljongpulver • 1 dl vitt vin, eller matlagningsvin • 2 stora nävar färsk persilja • 1 liten näve torkad tryffel*, alternativt 1 tsk tryffelolja eller 1 liten färsk tryffel per tsk torkad tryffel • 0,5 msk olivolja • Flingsalt • Svartpeppar, nymalen Vit bönkräm • 1 förpackning kokta vita bönor, á 230 gram avrunnen vikt • 1 msk näringsjäst** • 1 msk olivolja • 1 msk vatten • 1 nypa flingsalt Bakade tomater • 400 g trädgårdstomater, gärna i olika färger • 1 tsk olivolja • Flingsalt Citronslungad fänkål • 1 fänkål • 1 ekologisk citron, zesten • 1 tsk ekologisk citronsaft • 2 tsk kallpressad rapsolja • Flingsalt Garnering • Färsk persilja, finhackad * Torkad tryffel tillsätts i koket. Tryffelolja ringlas ner i den färdiga havreotton. Färsk hyvlas på toppen. ** Näringsjäst, eller b-jäst, är en inaktiv jästform som ger en lätt nötig och lite ostig smak till växtbaserad matlagning. Finns att köpa i välsorterade matbutiker och online. |