Kryddig linsgryta med spenat och kokos |
Huvudrätter (518) |
En kryddig linsgryta med spenat och kokosmjölk som perfekt till matlådan! Gör lite extra och variera tillbehören. Det är tex. gott att göra naan till, recept på det hittar du här. | |
4 portioner • 1 st vitlöksklyfta • 2 msk ingefära, färsk riven • olja att steka i • 1 tsk kardemumma • 1 tsk spiskummin • 1 tsk gurkmeja • 1 tsk koriander, torkad och mald • 3 dl röda linser • 6 dl vatten • 1 st grönsaksbuljongtärning • 2 dl kokosmjölk • 250 g bladspenat, fryst • ev. lite citron, saften • 4 port havreris eller annat tillbehör |
|
Ta fram och tina spenaten. Skala och riv både ingefära och vitlök fint. Lägg i en kastrull tillsammans med olja och kryddorna. Stek på medelvärme under omrörning i några minuter. Skölj linserna och häll ner dem i kastrullen, låt dem steka med i ytterligare några minuter. Se till att linserna eller kryddorna inte bränner fast i botten, sänk i så fall värmen. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning. Låt koka i ca 5-7 minuter. Koka under tiden havreriset enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt kokosmjölk och spenat i grytan och låt småputtra ytterligare ca 5-10 minuter, eller tills att linserna är helt mjuka. Smaka av med salt och tillsätt ev. lite pressad citron. |
|
Servera grytan tillsammans med havreriset. | |
Ursprung: https://undertian.com/recept/kryddig-linsgryta-med-spenat-och-kokos/ |