Slambys vegetariska receptsamling

Kryddig linsgryta med spenat och kokos

Huvudrätter (518)
En kryddig linsgryta med spenat och kokosmjölk som perfekt till matlådan! Gör lite extra och variera tillbehören. Det är tex. gott att göra naan till, recept på det hittar du här.
4 portioner
• 1 st vitlöksklyfta
• 2 msk ingefära, färsk riven
• olja att steka i
• 1 tsk kardemumma
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk gurkmeja
• 1 tsk koriander, torkad och mald
• 3 dl röda linser
• 6 dl vatten
• 1 st grönsaksbuljongtärning
• 2 dl kokosmjölk
• 250 g bladspenat, fryst
• ev. lite citron, saften
• 4 port havreris eller annat tillbehör
Ta fram och tina spenaten. Skala och riv både ingefära och vitlök fint. Lägg i en kastrull tillsammans med olja och kryddorna. Stek på medelvärme under omrörning i några minuter. Skölj linserna och häll ner dem i kastrullen, låt dem steka med i ytterligare några minuter. Se till att linserna eller kryddorna inte bränner fast i botten, sänk i så fall värmen. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning. Låt koka i ca 5-7 minuter.
Koka under tiden havreriset enligt anvisningar på förpackningen.
Tillsätt kokosmjölk och spenat i grytan och låt småputtra ytterligare ca 5-10 minuter, eller tills att linserna är helt mjuka. Smaka av med salt och tillsätt ev. lite pressad citron.
Servera grytan tillsammans med havreriset.
Ursprung: https://undertian.com/recept/kryddig-linsgryta-med-spenat-och-kokos/