Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt |
Huvudrätter (512) |
Oavsett om du är en pumpa-lover eller ej så är detta recept en höjdare! Butternutpumpan får koka i en tikka-masaladoftande gryta, och passande nog äts den med yoghurt och lite naanbröd! | |
4 portioner • 2 gula lökar • 1 butternutpumpa (à 900 g) • ½ kg potatisar • 2 röda paprikor • 1 msk olja • 1 påse tikka masala kryddblandning (à 35 g) • 500 g passerade tomater • 400 ml kokosmjölk • salt • peppar • ½ förp koriander (à 20 g) • 2 dl matyoghurt |
|
Skala och skär lökarna i klyftor. Skala och skär pumpan i 2 cm stora tärningar och potatisarna i 1 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta och rör i tikka masala och fräs någon minut till. Häll i passerade tomater och kokosmjölk. Tillsätt pumpa, potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar. |
|
Till servering: Hacka koriandern. Servera grytan med koriander, yoghurt och bröd. | |
Ursprung: https://www.ica.se/recept/pumpagryta-i-kokosmjolk-med-yoghurt-728325/ |