Slambys vegetariska receptsamling

Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

Huvudrätter (512)
Oavsett om du är en pumpa-lover eller ej så är detta recept en höjdare! Butternutpumpan får koka i en tikka-masaladoftande gryta, och passande nog äts den med yoghurt och lite naanbröd!
4 portioner
• 2 gula lökar
• 1 butternutpumpa (à 900 g)
• ½ kg potatisar
• 2 röda paprikor
• 1 msk olja
• 1 påse tikka masala kryddblandning (à 35 g)
• 500 g passerade tomater
• 400 ml kokosmjölk
• salt
• peppar
• ½ förp koriander (à 20 g)
• 2 dl matyoghurt
Skala och skär lökarna i klyftor. Skala och skär pumpan i 2 cm stora tärningar och potatisarna i 1 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta och rör i tikka masala och fräs någon minut till. Häll i passerade tomater och kokosmjölk.
Tillsätt pumpa, potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.
Till servering: Hacka koriandern. Servera grytan med koriander, yoghurt och bröd.
Ursprung: https://www.ica.se/recept/pumpagryta-i-kokosmjolk-med-yoghurt-728325/