Halloumigryta med aubergine och couscous |
Huvudrätter (510) |
Man kan inte annat än älska halloumin som har förmågan att förgylla vilken vegorätt som helst. Här ger osten både sälta och protein till en mustig halloumigryta med aubergine, paprika, vitlök och krossade tomater. Avnjuts bäst i sällskap av nykokt couscous och färsk spenat. | |
4 portioner • 1 aubergine (à ca 225 g) • 1 rödlök • 1 röd paprika • 2 msk olivolja • 2 vitlöksklyftor • 390 g krossade tomater med chili • 390 g krossade tomater • 1 tsk spiskummin • ½ grönsaksbuljongtärning • peppar • 2 förp halloumi eller grillost (à 200 g) Couscous • 4 port couscous • 65 g babyspenat |
|
Halloumigryta: Ansa och skär auberginen i ca 3 cm stora tärningar. Skala och hacka rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs aubergine, lök och paprika i hälften av oljan i en gryta, pressa i vitlöken och rör i tomatkrosset, spiskummin och smulad buljongtärning. Sänk värmen och sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i tärningar och stek dem i resten av oljan i en stekpanna. Vänd ner osten i grytan. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda spenaten med couscousen och servera till halloumigrytan. |
|
Koka gärna med lite hackad rosmarin i grytan. | |
Ursprung: https://www.ica.se/recept/halloumigryta-med-aubergine-och-couscous-724335/ |