Kikärtsgryta med sötpotatis, garam masala och kokos |
Huvudrätter (507) |
En riktigt smakrik kikärtsgryta! Inspirerad av det indiska köket tog jag ingefära, garam masala och gurkmeja som smaksättning, och ja, vilka smaker alltså! Tillsammans med kokosmjölken blir det väldigt fint. I många indiska grytor är det ofta spenat, men jag använde grönkål istället eftersom det är i säsong och hur bra som helst. Är inte grönkål i säsong så kan du använda fryst grönkål eller fryst spenat. | |
4 portioner • 1 st sötpotatis • 2 st potatisar • 1 st gul lök • 3 st vitlöksklyftor • 1 msk ingefära, färsk riven • 1 msk garam masala • 1 st röd chili • 1 tsk gurkmeja • 4 dl kokosmjölk • 1 st grönsaksbuljongtärning • 100 g grönkål • 6 dl kikärtor, kokta • Olja att steka i • 4 port ris |
|
Skala sötpotatis och potatis och dela i mindre bitar. Hacka gul lök och vitlök fint. Hetta upp en gryta med olja, fräs löken. Låt ingefära, garam masala, hackad chili och gurkmeja fräsa med. Slå på kokosmjölken och smula ned buljongtärning. Lägg i potatisbitarna. Låt puttra under lock i ca 10-15 min. Koka under tiden riset enligt anvisningar på paketet. När grytan kokat och potatisarna är mjuka: Hacka grönkålen grovt. Lägg i kikärtorna och grönkålen i grytan och låt puttra i ett par minuter så att grönkålen blir mjuk och kikärtorna varma. |
|
Servera med riset. | |
Ursprung: https://undertian.com/recept/kikartsgryta-med-sotpotatis-garam-masala-och-kokos/ |