Slambys vegetariska receptsamling

Marinerade bönor

Smårätter (506)
Har du testat att marinera bönor? Ett snabbt och gott tillbehör som passar till det mesta. Lägg vita bönor i en smakrik marinad med vitlök, spiskummin, paprika och örter.
4 portioner
• 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
• ½ gul lök
• ½ vitlöksklyfta
• 3½ msk olja
• ½ tsk paprikapulver (gärna rökt)
• 1 krm malen spiskummin
• 1 krm malen koriander
• ½ msk torkad oregano
• 2 krm salt
• 2 krm malen svartpeppar
• ½ msk Vitvinsvinäger
Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 2 msk olja (för 4 port) tills de mjuknar.
Blanda löken med kryddorna, bönorna, vinägern och resten av oljan. Låt marinera minst 15 minuter.
Ursprung: Buffé nr 9, 2021