Slambys vegetariska receptsamling

Krossad potatis

Tillbehör (505)
Så vansinnigt god potatis plus att den ser väldigt god, inbjudande och trevlig ut att bjuda på. En ny favorit som jag kommer göra många gånger om!
• potatis (önskat antal)
• rapsolja, olivolja eller smält smör
• vanligt salt eller flingsalt
• ev. färska kryddor
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Häll bort vattnet och lägg potatisarna på en ugnsplåt.
3. Krossa potatisarna försiktigt med en grillspade, stekspade eller liknande. Tryck inte för hårt så de går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.
4. Pensla potatisarna med olja eller smält smör och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor, t ex basilika, timjan eller oregano.
5. Grädda potatisarna mitt i ugnen i 25–30 min eller tills ytan är gyllenbrun.
Tips! Smaksätt oljan med 1-2 pressade vitlökar.
Ursprung: https://lindasbakskola.se