Currydoftande blomkål med ärter |
Huvudrätter (503) |
Med sin lysande färg och en smak och doft som får det att vattnas i munnen är det här ett recept man minns. Extra trevligt är att det är så lättlagat; man fixar helt enkelt till en underbar måltid på nolltid! Ät den antingen som en måltid i sig eller komplettera med en sallad, till exempel vår Sallad på bladgrönsaker | |
2 portioner • 1 mellanstort blomkålshuvud, uppskuret i buketter • 1,8 dl gröna ärter, färska eller frysta • 1,2 dl hackad knipplök • 2 vitlöksklyftor, pressade • 1 tsk riven ingefärsrot • 3 tsk currypulver • ½ tsk mald gurkmeja • ½ tsk mald spiskummin • ½ tsk mald koriander • ¼ tsk chilipulver (valfritt) • 0,6 dl grovhackad (och hårt packad) färsk koriander att garnera med |
|
Häll 10 cm vatten i en mellanstor kastrull. Koka upp vattnet och ställ i en ångkokningsinsats. Lägg i blomkålen och ärterna, sätt på locket och ångkoka i 3-4 minuter tills grönsakerna nätt och jämnt är mjuka. Ta kastrullen av plattan. Lägg knipplök, vitlök och ingefära i en traktörpanna med keramisk beläggning och tillaga på medelhög värme i 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Sänk värmen och tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin, koriander och eventuellt chilipulver. Fräs i 2-3 minuter. Om ingredienserna visar tecken på att brännas eller fastna i botten kan du hälla på lite vatten. Tillsätt den ångkokta blomkålen, ärterna och 1,2 dl vatten. Rör om så att kryddorna fördelas jämnt över grönsakerna. Ta pannan av plattan när vattnet har dunstat och ärterna är mjuka. Garnera med färsk koriander och servera. |
|
Ursprung: Anthony William - Medial läkning - Läk med detox |