Slambys vegetariska receptsamling

Fylld sötpotatis med bräserad rödkål

Huvudrätter (500)
En utmärkt middagsrätt för hela veckan där de olika delarna kan förberedas i förväg och läggas upp just före servering. Baka sötpotatisen och koka rödkålen i förväg och spara dem i kylskåpet i upp till fyra dagar för en snabb, enkel middag som går på ett par minuter att förbereda. För bästa resultat tillred såsen precis före servering och häll den rykande het över den fyllda sötpotatisen.
2-4 portioner
• 4 sötpotatisar
• 4 hackade vitlöksklyftor
• 1 tärnad lök
• 1 msk kokosolja
• 1 strimlat rödkålshuvud
• ½ tsk havssalt
• ½ citron
Sås:
• 1 msk olivolja
• 1 msk rå honung
• 1 msk citronjuice
• 1 msk riven färsk ingefära
Garnering:
• 4 msk hackad persilja
Värm ugnen till 200°C. Baka sötpotatisarna på ett bakplåtspapper i 45-60 minuter, eller tills de är lätta att sticka i med en gaffel.

Ta fram en stor stekpanna och sautera vitlök och lök i en matsked kokosolja på medelhög värme i 5-10 minuter. Rör om då och då tills löken blivit genomskinlig och mjuk. Tillsätt rödkål och havssalt tillsammans med 1 deciliter vatten. Täck med lock och låt koka på medelhög värme i 30-40 minuter tills kålen är mjuk. Rör om då och då och häll på lite extra vatten om det behövs.

Dela sötpotatisarna på mitten och mosa insidan lätt med en gaffel. Fyll med så mycket brässerad kål som möjligt.

Gör såsen precis innan du serverar sötpotatisen. (Dubbla ingredienserna för såsen om den ska räcka till fyra personer.) Häll alla ingredienser i en liten kastrull. Värm upp blandningen på medelhög värme tills den bubblar lätt. Fortsätt att röra i 1-2 minuter tills såsen blandats väl och har tjocknat något. Häll den över sötpotatisarna, dekorera med persilja och njut!
Ursprung: Anthony William : Medial läkning - Kostguiden sidan 206