Selleri med ostSedani al formaggio |
Smårätter (5) |
Från Lombardiet, Italien | |
6 portioner • 1 stort stånd stjälkselleri • 100 g gorgonzola • 4 msk grädde • 100 g mascarpone (italiensk färskost på grädde) eller 100 g naturell flödeost • nymalen peppar |
|
Tillagningstid: 15 minuter En portion ger 540 kJ/130 kcal 1. Ansa och skölj sellerin, spara de gröna bladen till garnering. Skär stjälkarna i 3-4 bitar. Låt dem rinna av. 2. Mosa osten och rör ner grädden. Blanda ner mascarponen eller flödeosten skedvis och rör om till en slät kräm. 3. Lägg upp osten i en hög på ett platt fat, mal peppar över. Arrangera selleribitarna bredvid och garnera med bladen. |
|
Stjälkselleri är ett älsklingsbarn i det italienska grönsaksköket. Det största odlingsområdet ligger i Piemonte tätt följt av Latium och Apulien. | |
Ursprung: Det italienska köket Reinhardt Hess - Sabine Sälzer ICA Bokförlag |