Cheesecake med blåbär |
Dessert (497) |
Denna frozen cheesecake är en variant på en no bake cheesecake med blåbär på en nötbotten som skärs i rutor, bars eller bites vid servering. Vegansk, raw och oemotståndligt god som lite nyttigare fika eller dessert! | |
10-12 bitar Botten • 1½ dl Sötmandel • 1½ dl riven kokos • 2 krm salt • 8 – 10 urkärnade färska dadlar • 2 msk kokosolja • 2 - 3 msk vatten Fyllning • 300 g naturella cashewnötter • 1.5 dl kokosgrädde • 1 dl lönnsirap eller agavesirap • 0.75 dl kokosolja • 2 dl tinade frysta blåbär |
|
Fyllning: Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar. Botten: Mixa mandlarna grovt i en matberedare eller blender. Tillsätt övriga ingredienser och ev vatten och mixa ihop. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form, ca 15x20cm. Fyllning: Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fint i en stark blender med kokosgrädden. Tillsätt lönnsirap, kokosolja och hälften av blåbären och mixa till en jämn smet. Häll smeten i formen. Mixa resten av blåbären och ringla över. Dra med en sked till ett fint mönster. |
|
Ställ i frysen minst 8 timmar. Ta ut ca 30 minuter före servering. | |
Ursprung: Buffé nr 1, 2021 |