Garbanzocurry |
Huvudrätter (496) |
Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också. | |
4 portioner • 4 dl kikärter, blötlägg över natten • 1 gul lök • 1 vitlöksklyfta • 1 grön chili • 3 msk matolja • 1 msk curry • 1 tsk skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen) • 2 burkar kokosmjölk (à 400 g) • saft och skal av 1 lime • 2 skivade morötter • ½ blomkålshuvud • 1 broccoli • ev färsk koriander |
|
Koka de blötlagda kikärterna enligt anvisningen på förpackningen. Grovtärna lök, skiva vitlök och chili och stek i oljan tillsammans med curry och gurkmeja ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, limeskal och smaka av med salt. Tillsätt kikärtor, morötter, blomkål och broccoli i buketter och låt koka ca 3-4 minuter. Smaka av med lite pressad limesaft. Toppa ev med lite med färsk koriander. |
|
Ursprung: https://www.ica.se/recept/garbanzocurry-721553/ |