Slambys vegetariska receptsamling

Garbanzocurry

Huvudrätter (496)
Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.
4 portioner
• 4 dl kikärter, blötlägg över natten
• 1 gul lök
• 1 vitlöksklyfta
• 1 grön chili
• 3 msk matolja
• 1 msk curry
• 1 tsk skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
• 2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
• saft och skal av 1 lime
• 2 skivade morötter
• ½ blomkålshuvud
• 1 broccoli
• ev färsk koriander
Koka de blötlagda kikärterna enligt anvisningen på förpackningen.
Grovtärna lök, skiva vitlök och chili och stek i oljan tillsammans med curry och gurkmeja ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, limeskal och smaka av med salt.
Tillsätt kikärtor, morötter, blomkål och broccoli i buketter och låt koka ca 3-4 minuter. Smaka av med lite pressad limesaft. Toppa ev med lite med färsk koriander.
Ursprung: https://www.ica.se/recept/garbanzocurry-721553/