Ugnsbakad blomkål med kokos och rostade kikärtor |
Huvudrätter (487) |
Baka blomkål i ugn smaksatt med kokosmjölk och kryddor som garam masala och ingefära. Servera den ugnsbakade blomkålen med rostade kikärtor kryddade med curry samt jordnötter, russin, yoghurt och bröd och du har en supergod vardagsmåltid framför dig! | |
Portioner: 4 • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) • 2 dl vatten • 1 tsk garam masala • 1 ½ tsk salt • 1 ½ msk finriven ingefära • 1 msk lökpulver • 1 blomkål (à ca 800 g) Till servering • naanbröd eller stora tortillabröd • 4 msk russin (gärna gula) • 4 msk jordnötter • ½ dl kokosflarn • svartpeppar • matyoghurt • gärna ris Rostade kikärter • 1 tsk curry • 75 g smör • 1 förp kokta kikärter (à 380 g) |
|
Sätt ugnen på 225°C. Blanda kokosmjölk, vatten, garam masala, salt, ingefära och lökpulver i en stor bunke. Skär blomkålen i små buketter, blanda med kokosmjölken och lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen 15–20 minuter tills blomkålen har fått fin färg. Häll av kikärterna och torka dem torra med hushållspapper. Rostade kikärter: Fräs curryn i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt kikärterna och stek under omrörning tills smöret är brynt och kikärterna fått lite färg. Till servering: Värm bröden. Fördela kikärterna över blomkålen. Toppa med jordnötter, russin, kokosflakes och gärna svartpeppar. |
|
Servera med bröd och yoghurt och gärna med ris. | |
Ursprung: Buffé nr 8, 2020. |