Slambys vegetariska receptsamling

Currygryta med potatis, blomkål och linser

Huvudrätter (485)
Nu när blomkålen är i säsong är den här grytan helt perfekt. Väldigt lättlagad och så vansinnigt god. Den här kommer jag göra många gånger de kommande veckorna!
4 portioner
• 1 st gul lök
• 2 st vitlöksklyftor
• 1 msk ingefära, färsk riven
• 1 msk gul curry
• ½ st blomkålhuvud á ca 600 g
• 500 g potatis
• 1 liter vatten
• 3 dl röda linser, torkade
• 1 st grönsaksbuljongtärning
• 1 msk koriander, fryst
• Salt & svartpeppar
• Olja att steka i
Skala och hacka lök och vitlök fint. Riv ingefäran. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter.
Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter. Lägg i den frysta koriandern på slutet.
Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta. Smaka av med salt och svartpeppar.
Grytan bara godare om den får stå till sig lite, så det är ett tips att ta med till matlåda dagen efter.
Ursprung: https://undertian.com/recept/currygryta-med-potatis-blomkal-och-linser/