Currygryta med potatis, blomkål och linser |
Huvudrätter (485) |
Nu när blomkålen är i säsong är den här grytan helt perfekt. Väldigt lättlagad och så vansinnigt god. Den här kommer jag göra många gånger de kommande veckorna! | |
4 portioner • 1 st gul lök • 2 st vitlöksklyftor • 1 msk ingefära, färsk riven • 1 msk gul curry • ½ st blomkålhuvud á ca 600 g • 500 g potatis • 1 liter vatten • 3 dl röda linser, torkade • 1 st grönsaksbuljongtärning • 1 msk koriander, fryst • Salt & svartpeppar • Olja att steka i |
|
Skala och hacka lök och vitlök fint. Riv ingefäran. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter. Hacka blomkål och potatis i centimeterstora bitar och lägg i fräset. Rör runt. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter. Lägg i den frysta koriandern på slutet. Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta. Smaka av med salt och svartpeppar. |
|
Grytan bara godare om den får stå till sig lite, så det är ett tips att ta med till matlåda dagen efter. | |
Ursprung: https://undertian.com/recept/currygryta-med-potatis-blomkal-och-linser/ |