Slambys vegetariska receptsamling

Tunisisk paprikaröra

Tillbehör (483)
Grillad paprika mixas tillsammans med lök, chili och vitlök till en ljuvlig paprikaröra! Denna tunisiska paprikaröra är en variant av salata mishwiyya och liknar muhammara men innehåller kapris, och är god till grillat eller på en buffé
Portioner: 6-8
• 1½ kg röd paprika
• 2 - 3 röda chilifrukter
• 2 gula lökar
• 6 vitlöksklyftor
• 4 msk olivolja
• 1 tsk salt
• 2 msk grovhackad kapris
Grilla paprika, chili, lök och vitlök med skalet på runtom ca 8 minuter tills de får färg och mjuknar. Eller ställ in i ugnen ca 10 minuter på 250°C grill/övervärme.
Lägg det grillade i en plastpåse och låt svalna.
Skala och kärna ur paprika, chili och lök. Lägg allt i en bunke.
Mixa med olivolja och salt med matberedare eller stavmixer till en grov röra. Vänd ner kapris.
Ursprung: Buffé nr 5, 2020