Zucchini- och tomatgratäng |
Huvudrätter (481) |
Zucchini och tomat som steks länge i ugnen i en mustig sås, det är gott det! | |
4 portioner • 1 gul lök • 2 vitlöksklyftor • 150 g champinjoner • olivolja, att steka i • 1 stor zucchini, 600 g • 4 stora tomater, 600 g • 8 soltorkade tomater i olja • 2 dl vispgrädde • 2 msk smaksättning från tomaterna • 1 tsk torkad timjan • 2 msk ströbröd • 1½ dl riven ost • salt |
|
1. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär champinjoner i skivor. Stek lök, vitlök och champinjoner i olivolja i en stekpanna. Löken ska vara glansig och svampen mjuk. Salta. Bred ut det stekta i en smord ugnsfast form. 2. Skär zucchini i tunna skivor och tomater i ½ centimetertjocka skivor. Stek zucchinin i mycket olivolja, den ska få färg. Salta. Varva zucchini och ostekta tomater i formen. 3. Skär soltorkade tomater i bitar, blanda med grädde, tomatsmaksättning, timjan och salt i en bunke. Häll allt över grönsakerna. Strö på ströbröd och riven ost. Ugnsbaka i 175 grader i 1 timme. |
|
Servera gärna med ett gott bröd | |
Ursprung: https://mittkok.expressen.se/recept/squash-tomatgratang/ |