Zucchinigryta med rosmarin och paprika |
Huvudrätter (479) |
Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad. | |
4 portioner • 900 g potatis (gärna amandine) • ½ msk olja • salt • peppar • 1 zucchini (à ca 300 g) • 2 paprikor (gärna gul och röd) • 1 gul lök • ½ kruka rosmarin • ½ msk olivolja • 1 dl vitt matlagningsvin • 2½ dl vispgrädde • 1½ dl vatten • ½ grönsaksbuljongtärning • 2 tsk majsstärkelse • 400 g halloumi • ½ msk olja • 65 g mâchesallad |
|
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta och skär potatisen i skivor. Blanda potatisen med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 35 minuter. Ansa och skär zucchinin i ca 2x2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Repa och hacka rosmarinen. Stek zucchinin, paprikan och löken i omgångar i olivoljan i en gryta tillsammans med rosmarinen. Krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka allt i grytan och häll i vinet. Låt koka ihop något. Blanda ihop grädde, vatten, smulad buljongtärning och majsstärkelse och rör ner i grytan. Sjud 8 minuter och smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i tärningar. Stek den i oljan i en stekpanna. Servera grytan med halloumi, potatis och mâchesallad. |
|
Ursprung: https://www.ica.se/recept/zucchinigryta-med-rosmarin-och-paprika-726007/ |