Slambys vegetariska receptsamling

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Huvudrätter (479)
Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.
4 portioner

• 900 g potatis (gärna amandine)
• ½ msk olja
• salt
• peppar

• 1 zucchini (à ca 300 g)
• 2 paprikor (gärna gul och röd)
• 1 gul lök
• ½ kruka rosmarin
• ½ msk olivolja
• 1 dl vitt matlagningsvin
• 2½ dl vispgrädde
• 1½ dl vatten
• ½ grönsaksbuljongtärning
• 2 tsk majsstärkelse

• 400 g halloumi
• ½ msk olja
• 65 g mâchesallad
Sätt ugnen på 225°C.
Tvätta och skär potatisen i skivor. Blanda potatisen med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 35 minuter.

Ansa och skär zucchinin i ca 2x2 cm stora tärningar.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Repa och hacka rosmarinen.
Stek zucchinin, paprikan och löken i omgångar i olivoljan i en gryta tillsammans med rosmarinen. Krydda med salt och peppar.
Lägg tillbaka allt i grytan och häll i vinet. Låt koka ihop något.
Blanda ihop grädde, vatten, smulad buljongtärning och majsstärkelse och rör ner i grytan. Sjud 8 minuter och smaka av med salt och peppar.

Skär halloumin i tärningar. Stek den i oljan i en stekpanna.
Servera grytan med halloumi, potatis och mâchesallad.
Ursprung: https://www.ica.se/recept/zucchinigryta-med-rosmarin-och-paprika-726007/