Slambys vegetariska receptsamling

Nässelsoppa vego

Soppa (476)
Ta vara på ogräset - den här nässelsoppan är fantastiskt god! Gör soppan på havregrädde då blir det både gott och helt vego.
4 portioner
• 1 gul lök, finhackad
• 3 msk olivolja
• 1 l nässlor
• 5 dl havregrädde
• ½ l grönsaksbuljong
• 1 krm muskot, riven
Servering
• 2 msk ramslök, strimlad
• bröd, rostat
• olivolja
• ev. crème fraiche
Skölj och ansa nässlorna, häll på kokande vatten och låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet och krama ur nässlorna.
Finhacka löken och stek den mjuk i olivoljan. Lägg ner nässlorna och fräs någon minut.
Slå på havregrädden, buljongen, salt och muskotnöt och låt koka ihop i 5 minuter. Mixa med en stavmixer så slätt du vill ha soppan.
Servera med några droppar olivolja, en bit rostat bröd och strimlad ramslök.
Vill du så kan du servera soppan med en klick crème fraiche.
Ursprung: https://www.koket.se/nasselsoppa-sandra-mastios-recept