Nässelsoppa vego |
Soppa (476) |
Ta vara på ogräset - den här nässelsoppan är fantastiskt god! Gör soppan på havregrädde då blir det både gott och helt vego. | |
4 portioner • 1 gul lök, finhackad • 3 msk olivolja • 1 l nässlor • 5 dl havregrädde • ½ l grönsaksbuljong • 1 krm muskot, riven Servering • 2 msk ramslök, strimlad • bröd, rostat • olivolja • ev. crème fraiche |
|
Skölj och ansa nässlorna, häll på kokande vatten och låt dem stå och dra i 5 minuter. Häll av vattnet och krama ur nässlorna. Finhacka löken och stek den mjuk i olivoljan. Lägg ner nässlorna och fräs någon minut. Slå på havregrädden, buljongen, salt och muskotnöt och låt koka ihop i 5 minuter. Mixa med en stavmixer så slätt du vill ha soppan. |
|
Servera med några droppar olivolja, en bit rostat bröd och strimlad ramslök. Vill du så kan du servera soppan med en klick crème fraiche. |
|
Ursprung: https://www.koket.se/nasselsoppa-sandra-mastios-recept |