Slambys vegetariska receptsamling

Currygryta med mango och soya bitar

Huvudrätter (471)
4 personer
• 500g gulbetor
• 3 morötter
• 1 stor gul lök
• 75g soya bitar
• 1 knippe rädisor
• 200g haricots verts
• 1 dl Curry-Mangosås
• 1 dl vatten
• 380g kikärtor
• salt, peppar
• 8 bitar soltorkade tomater
• 1½ dl naturella cashewnötter
• 1 kruka färsk koriander
Curry-Mangosås
• 2 dl crème fraiche 15 %, el. grekisk yoghurt
• ½ dl mango chutney
• 1 tsk curry
• ½ röd chili el. ½ tsk sambal oelek
• salt, peppar
1. Skala och dela gulbetor i mindre bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och låt gulbetorna koka i cirka 10 minuter. Skär morötterna till mindre stavar och låt dem koka med i vattnet de sista 2 minuterna.
2. Hacka gul lök och låt det mjukna i smör i en högkantad stekpanna. Lägg i soya-bitarna och låt dem stekas till de fått lite yta. Snoppa rädisorna och skär dem till kvartar. Lägg ner i pannan och låt allt stekas cirka 5 minuter. Slå av vattnet på gulbetor och morötter och lägg ner dem i pannan. Skär haricots vertsen i bitar och blanda i.
3. Blanda i curry- och mangosåsen samt vatten och kikärtorna. Smaka av med salt och peppar. Strössla över strimlade soltorkade tomater, caschewnötter och kvistar av färsk koriander vid servering.

Curry-Mangosås
1. Blanda crème fraiche och mango chutney i en skål.
2. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka. Chili/sambal oelek kan också uteslutas.
3. Rör ner curry, salt (försiktigt, inte mkt, kan också uteslutas) och lite nymald peppar. Ställ kallt till servering.
Ursprung: https://www.landleyskok.se/recept/curry-och-mangogryta-med-quorn-bitar