Currygryta med mango och soya bitar |
Huvudrätter (471) |
4 personer • 500g gulbetor • 3 morötter • 1 stor gul lök • 75g soya bitar • 1 knippe rädisor • 200g haricots verts • 1 dl Curry-Mangosås • 1 dl vatten • 380g kikärtor • salt, peppar • 8 bitar soltorkade tomater • 1½ dl naturella cashewnötter • 1 kruka färsk koriander Curry-Mangosås • 2 dl crème fraiche 15 %, el. grekisk yoghurt • ½ dl mango chutney • 1 tsk curry • ½ röd chili el. ½ tsk sambal oelek • salt, peppar |
|
1. Skala och dela gulbetor i mindre bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och låt gulbetorna koka i cirka 10 minuter. Skär morötterna till mindre stavar och låt dem koka med i vattnet de sista 2 minuterna. 2. Hacka gul lök och låt det mjukna i smör i en högkantad stekpanna. Lägg i soya-bitarna och låt dem stekas till de fått lite yta. Snoppa rädisorna och skär dem till kvartar. Lägg ner i pannan och låt allt stekas cirka 5 minuter. Slå av vattnet på gulbetor och morötter och lägg ner dem i pannan. Skär haricots vertsen i bitar och blanda i. 3. Blanda i curry- och mangosåsen samt vatten och kikärtorna. Smaka av med salt och peppar. Strössla över strimlade soltorkade tomater, caschewnötter och kvistar av färsk koriander vid servering. Curry-Mangosås 1. Blanda crème fraiche och mango chutney i en skål. 2. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka. Chili/sambal oelek kan också uteslutas. 3. Rör ner curry, salt (försiktigt, inte mkt, kan också uteslutas) och lite nymald peppar. Ställ kallt till servering. |
|
Ursprung: https://www.landleyskok.se/recept/curry-och-mangogryta-med-quorn-bitar |