Indisk Mung Dahl |
Huvudrätter (469) |
Dhal är en klassisk indisk linsgryta, som fungerar lika bra med bönor. Det här receptet innehåller torkade mungbönor som behöver blötläggas 8-12 timmar innan de tillagas. Förkoka dem 30 minuter. | |
4 portioner • 3 st gul lök • 3 klyftor vitlök • ½ st färsk ingefära, ca: 4 cm • 2 msk olivolja • 3 tsk spiskummin • 2 tsk gurkmeja • 2 tsk kanel • 2½ dl grönsaksbuljong • 3 dl kokosmjölk • 4 dl mungbönor, torkade (blötläggs och förkokas) • ½ tsk salt • 200 gram spenat • 4 port ris • naanbröd |
|
Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran grovt. Fräs lök, vitlök och ingefära i olivolja i en gryta några minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare några minuter. Häll i grönsaksbuljong och kokosmjölk. Rör ner bönorna i grytan. Smaka av med salt. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Vänd sedan ner spenaten. |
|
Serveras med ris och/eller naanbröd. | |
Ursprung: från boken “Bättre hälsa med bönor: enkla recept för en medveten diet” |