Orientalisk risrätt |
Huvudrätter (468) |
4 portioner • 2½ dl ris • 5 dl vatten • 1 grönsaksbuljong tärning • 1 tsk curry • 1 gul lök hackad (ca 3 dl) • 250 g färska champinjoner skivade • 3½ dl vitkål strimlad • 1 msk oliv eller rapsolja • 1 röd paprika strimlad • ½ grön gurka strimlad • 1 tsk vitlök finhackad • 1 tsk gurkmeja • 2 krm koriander malen • 1½ tsk sambal bali • 1 krm cayenne • 1 msk soja • 3 tsk citronsaft • 125 g gröna ärtor • ½ dl jordnötter • 2 bananer skivade • ½ tsk curry • Ev. Örtsalt eller salt • Ev. Svarta oliver i halvor |
|
Koka riset tillsammans med grönsaksbuljongtärningen i vattnet ca. 20 min. Fräs curryn i matoljan. Tillsätt lök, champinjoner och vitkål. Låt fräsa tills det är mjukt, tillsätt därefter paprika, gurka och smaka av med kryddor, citronsaft och soja. Rör i ärtor, oliver, jordnötter, det kokta riset och låt allt bli genomvarmt. Stek bananskivorna i olja och strö över curryn. Blanda försiktigt ner i grytan. | |
Ursprung: Santa Maria recept |