Slambys vegetariska receptsamling

Orientalisk risrätt

Huvudrätter (468)
4 portioner
• 2½ dl ris
• 5 dl vatten
• 1 grönsaksbuljong tärning
• 1 tsk curry
• 1 gul lök hackad (ca 3 dl)
• 250 g färska champinjoner skivade
• 3½ dl vitkål strimlad
• 1 msk oliv eller rapsolja
• 1 röd paprika strimlad
• ½ grön gurka strimlad
• 1 tsk vitlök finhackad
• 1 tsk gurkmeja
• 2 krm koriander malen
• 1½ tsk sambal bali
• 1 krm cayenne
• 1 msk soja
• 3 tsk citronsaft
• 125 g gröna ärtor
• ½ dl jordnötter
• 2 bananer skivade
• ½ tsk curry
• Ev. Örtsalt eller salt
• Ev. Svarta oliver i halvor
Koka riset tillsammans med grönsaksbuljongtärningen i vattnet ca. 20 min. Fräs curryn i matoljan. Tillsätt lök, champinjoner och vitkål. Låt fräsa tills det är mjukt, tillsätt därefter paprika, gurka och smaka av med kryddor, citronsaft och soja. Rör i ärtor, oliver, jordnötter, det kokta riset och låt allt bli genomvarmt. Stek bananskivorna i olja och strö över curryn. Blanda försiktigt ner i grytan.
Ursprung: Santa Maria recept