Tomat med fromage frais och gräslök |
Smårätter (466) |
Prova ett gott och lite annorlunda tillbehör som passar både som tilltugg eller förrätt: fyllda småtomater med feta- och färskostkräm toppade med finskuren gräslök. Tjusigt, enkelt och riktigt gott! | |
Portioner: 4 • 2 msk pinjenötter • 250 g miniplommontomater • 50 g riven fetaost • 1 dl naturell färskost • ½ dl olivolja • 1 vitlöksklyfta • 1 dl finskuren gräslök |
|
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg. Låt svalna. Skär av toppen på tomaterna och pressa försiktigt ut kärnorna. Riv eller smula fetaosten fint, rör ihop med färskosten och fyll i en spritspåse. Pressa vitlöken och rör ihop med olivolja och pinjenötter. Spritsa färskostkrämen i tomaterna. Vänd dem försiktigt i vitlöksoljan och toppa med gräslöken. |
|
Tomaterna går bra att göra i förväg. Förvara kallt och vänd dem i oljan vid servering. | |
Ursprung: ICAs Buffé nr 6, 2019 |