Slambys vegetariska receptsamling

Tomat med fromage frais och gräslök

Smårätter (466)
Prova ett gott och lite annorlunda tillbehör som passar både som tilltugg eller förrätt: fyllda småtomater med feta- och färskostkräm toppade med finskuren gräslök. Tjusigt, enkelt och riktigt gott!
Portioner: 4
• 2 msk pinjenötter
• 250 g miniplommontomater
• 50 g riven fetaost
• 1 dl naturell färskost
• ½ dl olivolja
• 1 vitlöksklyfta
• 1 dl finskuren gräslök
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg. Låt svalna.
Skär av toppen på tomaterna och pressa försiktigt ut kärnorna.
Riv eller smula fetaosten fint, rör ihop med färskosten och fyll i en spritspåse.
Pressa vitlöken och rör ihop med olivolja och pinjenötter.
Spritsa färskostkrämen i tomaterna. Vänd dem försiktigt i vitlöksoljan och toppa med gräslöken.
Tomaterna går bra att göra i förväg. Förvara kallt och vänd dem i oljan vid servering.
Ursprung: ICAs Buffé nr 6, 2019