Krämig spenatgryta |
Huvudrätter (464) |
Antal portioner: 4 • 3 dl gröna linser, torkade • 1 gul lök • 2 vitlöksklyftor • 1 chili • 1 tsk kardemumma • 1 tsk spiskummin • 1 frp havregrädde a 3 dl • 1 buljongtärning • 225 g fryst, hackad spenat • 1 st lime • olja |
|
Koka de gröna linserna i ca 20 min, eller tills mjuka, i rikligt med vatten i en separat kastrull. Ta fram och tina spenaten. Under tiden: skala och hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme i lite olja. Tillsätt kardemumma och spiskummin. Löken ska mjukna men inte brännas vid. Slå på havregrädde, smula ned buljong och lägg i spenaten. Låt puttra tills spenaten löst upp sig. Tillsätt de färdigkokta gröna linserna och pressa i limen Servera grytan med ris. |
|
Ursprung: https://undertian.com/recept/kramig-spenatgryta/ |