Slambys vegetariska receptsamling

Krämig spenatgryta

Huvudrätter (464)
Antal portioner: 4
• 3 dl gröna linser, torkade
• 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 chili
• 1 tsk kardemumma
• 1 tsk spiskummin
• 1 frp havregrädde a 3 dl
• 1 buljongtärning
• 225 g fryst, hackad spenat
• 1 st lime
• olja
Koka de gröna linserna i ca 20 min, eller tills mjuka, i rikligt med vatten i en separat kastrull. Ta fram och tina spenaten.
Under tiden: skala och hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme i lite olja. Tillsätt kardemumma och spiskummin. Löken ska mjukna men inte brännas vid.
Slå på havregrädde, smula ned buljong och lägg i spenaten. Låt puttra tills spenaten löst upp sig. Tillsätt de färdigkokta gröna linserna och pressa i limen
Servera grytan med ris.
Ursprung: https://undertian.com/recept/kramig-spenatgryta/