Rabarberpaj |
Dessert (463) |
Bjud på en knaprig, härligt syrlig rabarberpaj i sommar! Lägg rabarber i en form, strö över socker och potatismjöl och fördela smuldegen ovanpå. Alla älskar smulpaj och just denna veganska paj kan de flesta njuta av. | |
Pajdeg • 100 g (mjölkfritt) margarin • 1½ dl vetemjöl (motsvarar 90 g) • 2 dl havregryn • ½ dl strösocker • 1 tsk vaniljsocker Rabarber • 500 g rabarber • 1 dl strösocker • 1 msk potatismjöl |
|
Sätt ugnen på 200°C. Pajdeg: Smält margarinet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Rabarber: Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl. Vänd runt sockerblandningen med rabarbern. Fördela smuldegen över rabarbern. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt pajen svalna lite och servera, gärna med en god glass. |
|
Ursprung: https://www.ica.se/recept/vegansk-rabarberpaj-722337/ |