Slambys vegetariska receptsamling

Rabarberpaj

Dessert (463)
Bjud på en knaprig, härligt syrlig rabarberpaj i sommar! Lägg rabarber i en form, strö över socker och potatismjöl och fördela smuldegen ovanpå. Alla älskar smulpaj och just denna veganska paj kan de flesta njuta av.
Pajdeg
• 100 g (mjölkfritt) margarin
• 1½ dl vetemjöl (motsvarar 90 g)
• 2 dl havregryn
• ½ dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker

Rabarber
• 500 g rabarber
• 1 dl strösocker
• 1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°C.
Pajdeg: Smält margarinet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker.
Rabarber: Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl. Vänd runt sockerblandningen med rabarbern. Fördela smuldegen över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och servera, gärna med en god glass.
Ursprung: https://www.ica.se/recept/vegansk-rabarberpaj-722337/