Vegansk banankaka |
Dessert (460) |
Botten • 180 g dadlar • 200 g kokosflingor • 2 msk kakao Bananlager • 5 bananer, medelstora Kräm • 7 bananer, medelstora • 4 dadlar • 80 g kokosolja • 60 g kakao Topplager • 5 msk av ovanstående kräm • 3 msk kakao • 2 msk kokosmjöl |
|
Botten: Mixa dadlarna med lite vatten. Lägg i kokosen samt kakao och mixa till en smidig smet. Lägg smeten i en form, ca 24cm i diameter. Bananlager: Halvera bananerna och lägg på bottenlagret. Kräm: Blanda alla ingredienser till krämen i en mixer. Blir den för tjock, tillsätt mer kokosolja. Lägg krämen på bananerna. Spara 5 msk av krämen till topplagret. Topplager: Blanda alla ingredienser till en smulig deg som läggs överst. Om degen inte är smulig nog, tillsätt mer kakao. Ställ formen kallt. |
|
Strö gärna lite flingsalt överst innan servering. | |
Ursprung: http://rohkostlady.de/die-beste-maulwurftorte-ever/ |